Fototentoonstelling 'Third Space'

De portretten die prijswinnende fotograaf Carla Kogelman maakte tijdens performance ‘Third Space’ zijn nu te zien in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. De tentoonstelling is te bezoeken t/m 2 oktober 2022! 

Op 17 september 14:00-17:00 is er een meet & greet met Carla Kogelman en performers van 'Third Space' in het Rietveldpaviljoen.
Adres: Zonnehof 8, 3811 ND Amersfoort.

Over de tentoonstelling

Third Space is een serie fotoportretten gemaakt tijdens de gelijknamige locatievoorstelling. Portretten van meerdere generaties landverhuizers en thuisblijvers, sommige zien slecht of helemaal niks en weer anderen hebben het gevoel dat ze zelf onzichtbaar zijn. In deze serie krijgen we een kijkje in hun gedachten, hun dromen, angsten en verhalen. 

In de locatievoorstelling third space van AchterdebergProducties (her)verdeelt een diverse groep spelers de ruimte aan de hand van de thema’s ’thuis’, ‘taal’, en ‘gastvrijheid’. In een meertalig samenspel nemen de spelers je mee op een tour langs imaginaire steden, langs echte en verzonnen plekken geïnspireerd op ‘Invisible Cities’ van Italo Calvino. Een derde, hybride ruimte vol spullen, verhalen, talen, herinneringen, muziek en dromen die nog een plek moeten krijgen. Een zoektocht om het publiek te betrekken in het maken van een gezamenlijk thuis.


Foto's: Carla Kogelman
Tekst: Simone van der Steen 

De tentoonstelling is te zien t/m 2 oktober in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort